Intuïtie, wat is dat nou precies? Lange tijd was het voor mij een ongrijpbaar fenomeen maar inmiddels kan ik je er meer over vertellen!

Intuïtie is de eigenschap dat je gevoelsmatig, zonder nadenken weet wat er aan de hand is en wat er nodig is. “Innerlijk weten” wordt het ook wel genoemd.
Er is je vast weleens de vraag gesteld: “Wat zegt je gevoel?” De ander vraagt dan dus eigenlijk naar je intuïtie.

Voelen

Ik kan mij maar al te goed herinneren hoe ik vroeger heb lopen worstelen met het vinden van een antwoord op preciés die vraag. Lange tijd stond ik niet in contact met mijn gevoel. Ik leefde vanuit mijn hoofd. “Vooral doorgaan” was mijn motto. Je kunt je misschien wel voorstellen dat ik daarom geen flauw idee had wat “gevoel” überhaupt betekende. Ik was echt een leek op dit gebied zoals je kunt lezen in het stukje hieronder.

Ik zie mezelf nog zo zitten in 2010. In een van de eerste cursussen die ik volgde kwam al snel een vragende blik op mijn gezicht toen mij de vraag werd gesteld “wat zegt je gevoel?” Tja, daar had ik dus geen antwoord op. Wat vond ik mijzelf toen dom, ik wist echt niet waar dit over ging…
Pijn in mijn hoofd van het denken, frustratie, irritatie maar vooral het gevoel van falen raakte bij mij iets van binnen. Dat bleek nou precies hetgeen te zijn wat ik nodig had voor mezelf. Het muurtje afbreken van opgekropt verdriet en mijn kwetsbaarheid toelaten. Pfff, dat was effe een dingetje hoor maar zomaar ineens was ik bij mijn gevoel. Een eerste kleine ministap was gezet. Ik was eindelijk aan het voelen!

Transformatiereis

In 2010 begon ik aan mijn transformatiereis. Ik ging me voor het eerst verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, zowel mentaal als spiritueel. De eerste trainingen waren het meest uitdagend, want poe hé, wat zag ik daar tegenop. In Amsterdamse termen: Ik scheet bagger! Echt! Maar ik was toegewijd en pakte door want mijn focus lag op ‘gelukkig zijn’ en om daar te komen moet je ook alles geven. Het volgen van trainingen, leren over het leven, maar vooral het leren over mezelf smaakte naar meer en zo deed ik ieder jaar wel een training of ging ik naar een event.

(Daar ben ik overigens nooit mee gestopt! Het is inmiddels een dankbaar onderdeel van mijn lifestyle.)

Dicht bij mezelf

Inmiddels heb ik een hoop innerlijk werk verricht en sta ik dichter bij mezelf dan ooit tevoren. Wat een bevrijdend gevoel is dat. Wat heerlijk dat ik weet wie ik ben, wat ik allemaal kan en dat ik mijn leven leef zoals ik dat wil, terwijl ik mezelf volledig liefheb, ik volledig in mijn kracht sta en ga voor mijn dromen en doelen!

Het antwoord op de vragen “Wat is intuïtie?” en “Wat zegt je gevoel?” is mij onderhand wel duidelijk. Speciaal voor jou heb ik dit samengevat in onderstaand recept met de meest verrukkelijke ingrediënten!

Mocht dit recept naar meer smaken, kom het dan samen met mij bereiden. Neem contact op of schrijf je in voor een van mijn overheerlijke workshops/ events!

Smakelijk leven!

Intuïtie recept:

Bewustzijn van wie je bent.
Bewustzijn van wat je voelt.
Bewustzijn van wat je wilt.
Bewustzijn van wat je kunt.
Bewustzijn van wat je weet.

Bewustzijn van wat JOU gelukkig maakt en je eigen pad volgen.

Maar ook;

Durven vertrouwen op jezelf.
Durven vertrouwen op je eigen wijsheid.
Leven vanuit je hart, niet vanuit je hoofd.

Een mooie mix hiervan vormt een sterke intuïtie.

Contact Us