Mijn alles-onder-controle-ik-regel-het-wel werkmentaliteit kostte mij alles wat mij dierbaar was.

 

Ongeduldig reageer ik op mijn kinderen. “Mama heeft het druk, nu even niet.” Met een onzichtbaar bord van niet storen op mijn voorhoofd ontwijk ik op subtiele wijze de blik van mijn partner. Mijn leidinggevende functie vereist al mijn aandacht door de enorme verantwoordelijkheid die ik draag, elke afleiding is er een teveel. Ik blijf stug koers varen tot een onvermijdelijke eindbestemming; Compleet overwerkt vind ik mezelf met mijn hoofd tussen mijn handen starend naar de vloer in een huis waar gezelligheid en connectie ver te zoeken is. Het is te laat, ik ben mezelf kwijtgeraakt en zo ook de verbinding met mijn gezin. 

Deze pijnlijke ervaringen waren het begin van mijn zoektocht naar oplossingen.
Een lange weg van persoonlijke ontwikkeling volgde en daarmee kreeg ik de tools in handen die mij weer die vrolijke moeder, fijne (ex)partner en succesvolle leidinggevende maakte.

Persoonlijke ontwikkeling

In 2010 merkte mijn toenmalige partner op dat er iets veranderen moest. Hij begon zich te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en stimuleerde mij om daar ook mee aan de slag te gaan. Naja, eerlijk gezegd stelde hij mij voor een ultimatum… In eerste instantie wilde ik er niets van weten. Onzin vond ik het! Maar ik zag hem groeien en steeds gelukkiger zijn met zichzelf. Hij straalde meer rust en zelfvertrouwen uit en stiekem was ik een beetje jaloers.

Met mijn ziel onder mijn arm en al mijn moed verzameld schreef ik me daarom toch maar in voor een vijfdaagse training. Als dit ervoor nodig was om mijn relatie te redden… of misschien wel mezelf?
Het was een pittige uitdaging. In deze allereerste training heb ik heel wat blokkades moeten doorbreken. In echt alles werd mijn onzekerheid getriggerd. Nieuwe mensen ontmoeten, kwetsbaar durven opstellen, mijn persoonlijke verhaal delen en lastige oefeningen doen.
Het continue uit mijn comfortzone stappen was een hele opgave! Maar man oh man, wat een mooie inzichten en groei heeft het mij gebracht. Heel bijzonder wat er allemaal gebeurde. Na afloop was ik een compleet ander mens. Ik ervaarde rust, ontspanning, acceptatie, verzachting en blijdschap. Het deed mij beseffen dat ik de juiste verbinding met mijzelf (terug)gevonden had.

En nu, inmiddels alweer 11 jaar lang bewandel ik het pad van persoonlijke ontwikkeling. Het is een onlosmakelijk onderdeel van mijn leven geworden. Wat kan ik nog steeds ontzettend genieten van de mentale en spirituele groei die ik iedere keer weer doormaak. Een ware transformatie en een dankbaar cadeau voor mezelf.

Vol overgave

Een set aan skills zo waardevol dat ik dit ook heb kunnen vertalen naar de werkvloer.

Mijn persoonlijke ervaring en professionele inzichten zet ik nu in op het gebied van presteren onder druk, mentale veerkracht, well-being, teamprestaties en verbinding tussen team en teamleiders.