Vroeger vond ik het best wel lastig om voor mezelf te kiezen. Mezelf op nummer 1 zetten deed ik niet snel, zelfs niet wanneer dat echt nodig was.
Ik ging aan mijn eigen behoeftes te vaak voorbij en durfde amper uit te komen voor mijn mening of voor wat ik voelde want dat was misschien wel egoïstisch. Daarbij was ik ook nog eens behoorlijk onzeker.
Voldoen aan de verwachtingen van anderen, please-gedrag, erbij willen horen, niemand willen kwetsen, onzekerheid, een introvert karakter, allen stuk voor stuk niet de meest handige eigenschappen om bij je te dragen. Het bemoeilijkte het innemen van mijn eigen plek.

Tijd voor een nieuw recept!

Ik weet zeker dat je (deels) herkenning vindt in het bovenstaande en dat ook jij zo je eigen struggles ervaart bij het innemen van jouw plek.
Geen makkelijke opgave hè? Maar wel een die ontzettend veel moois brengt wanneer je de uitdaging aan durft te gaan.
Ik ben in ieder geval erg blij dat ik in 2009 (echt wel met lood in mijn schoenen😅) de keuze maakte om bewust aan mezelf te gaan werken. Toen kreeg ik daadwerkelijk in het vizier wat ik, weliswaar onbewust, op onhandige manieren deed en zag ik tevens in dat ik al die tijd zélf degene was met de sleutel in handen. Ik wist alleen niet hoe hem te gebruiken.
Dat is nu wel een heel ander verhaal! Enorme doorbraken zorgden voor een enorme opluchting, ontlading en innerlijke vrijheid.
Heerlijk om volledig jezelf te kunnen zijn en je plek in te nemen op je eigen authentieke en eigenwijze manier.

En nu jij.

Samengevat kunnen we wel stellen dat ik niet het allerbeste recept gebruikte voor een gelukkig leven maar ik wist mét hulp een veel smakelijker recept te creëren. Door mezelf te ontwikkelen, mezelf beter te leren kennen en door anders naar het leven te gaan kijken, lukte het mij om mijn leven veel bewuster in te richten, om te luisteren naar mijn behoeftes. En dat gun ik jou ook met heel mijn hart.

Ook jij hebt recht op een heerlijk leven. Vrijheid, voldoening, geluk, dankbaarheid, waardering, zelfvertrouwen en fijne mensen om je heen. Je kunt je leven precies die invulling geven zoals jij dat voor je ziet. Daar zijn echt wel stappen en wat geduld voor nodig maar waar een wil is is een weg. Het is mij ook gelukt.
Wanneer ga jij jezelf eens op de 1e plek zetten?

Hieronder alvast een opsomming van wat fijne ingrediënten die je kunt toevoegen aan jouw eigen persoonlijke recept voor levensgeluk.

Hét nummer 1 recept

 • Open je hart en vind de verbinding met jezelf terug.
 • Houd oók rekening met je eigen behoeftes en wensen.
 • Maak tijd vrij voor jezelf om voldoende rust en leuke dingen in te plannen.
 • Vertrouw op jouw potentie en gebruik daarbij je (eigen)wijsheid.
 • Heb jezelf volledig en onvoorwaardelijk lief, net zoals je jouw dierbaren lief hebt.
 • Volg je eigen unieke pad.

Nog een zetje nodig?

Besef je ook dat…

 • Als je goed voor jezelf gezorgd hebt, je dan veel gezelliger en leuker bent voor je omgeving.
 • Je met een lege batterij, veel minder gedaan krijgt dan met een volle.
 • De mensen die om je geven graag zien dat het goed met je gaat.
 • Het fijn is om een goed voorbeeld te kunnen zijn voor een ander, je kinderen bijvoorbeeld
 • Als jij gelukkig bent, de lach op je gezicht heel aanstekelijk werkt.

Je bent er bijna

Als het je dan nu helemaal duidelijk is en als je klaar bent voor verandering, dan heb je nog wel écht in actie te komen. Dat is best een beetje spannend, toch?
Al het begin is eng zegt men ook wel, maar niets doen is nu ook geen optie meer.
Zet gewoon eens wat kleine stapjes en zie wat het je brengt. 😊

Mocht je daarbij wat hulp willen neem dan contact met mij op.
We bespreken dan geheel vrijblijvend de opties.

Liefs.

Contact Us